פרס פוליצר לג'ושוע כהן על ספרו "הנתניהוז"
הסופר היהודי-אמריקאי זכה בפרס היוקרתי על הספר שמתאר את המפגש בין מבקר הספרות הרולד בלום לבין בן ציון נתניהו, אביו של ראש הממשלה לשעבר.
הנתניהוז של ג'ושוע כהן. כריכה: עידן אפשטיין
בטקס הענקת פרסי הפוליצר שהתקיים בלוס אנג'לס ב-9 במאי, הוכרזו הזוכים ב-22 קטגוריות, בהן סופרים בחמש קטגוריות: סיפורת, היסטוריה, ביוגרפיה, שירה וספרי עיון. בקטגוריית הסיפורת זכה הסופר היהודי-אמריקאי ג'ושוע כהן על ספרו "הנתניהוז: אפיזודה שולית ובסופו של דבר אף זניחה בתולדות משפחה מפורסמת מאוד". הספר מתאר את המפגש בין רובֶּן בלום, היסטוריון יהודי במכללת קורבין בצפון מדינת ניו יורק, שמצורף לוועדה הבוחנת את מועמדותו של חוקר ישראלי גולה המתמחה באינקוויזיציה הספרדית, לבין אותו חוקר, בן ציון נתניהו, שמגיע לראיון עם אשתו ושלושת ילדיו. הספר מבוסס על מפגש של מבקר הספרות הרולד בלום עם בן ציון נתניהו, כאשר האחרון חיפש עבודה באוניברסיטת קורנל ב-1959. כהן סיפר ששמע על המפגש מהרולד בלום והחליט להפוך את הסיפור לאלגוריה על יחסי ישראל וארצות הברית. על גב הספר נכתב: "בתערובת של בדיה ועובדה, רומן קמפוס והרצאה, 'הנתניהוז' הוא קומדיה חוצת סוגות, מקורית להפליא, על היטמעות, זהות ופוליטיקה".
ג'ושוע כהן | צילום: Leonardo Cendamo/Getty Images
הספר זכה כבר לכמה תארים: הוא נבחר כאחד מעשרת הספרים הטובים של 2021 על ידי ה"וול סטריט ג'ורנל", כרומן הטוב ביותר של 2021 על ידי הטלגרף וכאחד מ-24 הרומנים הטובים של 2021 על ידי הטיימס. גם ספריו הקודמים של כהן זכו לשבחים ותארים רבים. ספרו "ארבע הודעות חדשות" נבחר לספר הטוב ביותר של שנת 2012 על ידי הניו יורקר ו"ספר המספרים" נבחר לספר הטוב ביותר של 2015 על ידי כמה מגזינים, ובהם ה"וול סטריט ג'ורנל" ו"ניו יורק מגזין". כהן עצמו הוכתר ב-2017 על ידי מגזין הספרות הבריטי "גרנטה" כאחד מהסופרים האמריקנים הצעירים הטובים ביותר של העשור.
בנציון נתניהו ובנו בנימין נתניהו.
Credit: flash 90
הציוץ הרשמי בטוויטר על הזכייה.